Spa Atlantis

Utsidan. Känns lite anonym men lite skyltar på var sida om ytterdörren berättar att här finns butik, café, spa och ett galleri. Öppettiderna är mycket generösa, 9 - 21 alla dagar.

En översikt över interiören.

Spabutiken lockar med allehanda tvålar, krämer, handdukar mm. Butiksmadamen kommer från Marocko.

Dubbeltrappans mittparti har en liten fontän. Golvet har grå stenplattor (bitar av äggkartong som målats).

Cafédelen är inte stor men det finns plats ute på verandan också. Barpallarna är gjorda av trådställningar till champagnekorkar. Den fina budoirstolen har Eva Johansson gjort.

Köket. Här mixas drycker som är både goda och hälsosamma.

Verandan, en plats för stillhet. Och finns det något mer avkopplande än gitarrspel? Korgstolen har Eva Johansson gjort.

En fontän med näckrosdamm tänkte jag, men själva vattensprutet som ska komma ur lejonets mun är ännu inte installerad.

Bordet består av ett örhänge och en del av en flashig vinkork (andra delen till fontänlejonet). Den fina glasskålen med tillhörande ljusstakar kommer från Minimis. Jag tror att det vore fint med lila druvor i skålen.

Nu har vi kommit upp på mellanvåningen. Här finns spadelen och ingång till poolen. Den fina dörrportalen kommer från en prålig termometer.

Fotbad är verkligen skönt tycker jag!

Här syns en del av trapphuset och de bakre terassdörrarna. Golvet är klätt med rosa-gröna keramikplattor. Fast de är alltså av papper...

Relaxavdelningen. Efter en spabehandling är det viktigt att vila och dricka mycket.

En relief med elefanter pryder väggen, liksom den belysta Venusstatyn. Lamporna är av bitar från en kulspetspenna med trähölje och saltkristaller från saltgruvan i Wieliczka, Polen. Det är nyttigt att andas in saltkristaller så även på relaxen fortsätter behandlingen.

Nu befinner vi oss uppe på vindsvåningen i det rosa galleriet. På dess vänstra sida finns en permanent utställning med rosa glaskonst, rosa tavlor och en rosa golvinstallation (egentligen anslagstavlemagneter).

I galleriets vänstra sida finns en tillfällig utställning, "Ballerinor i konst och kitsch". Den lilla värdinnan har tidigare jobbat som älva på en teater, med lila vingar och lila sidenklänning. Det trivdes hon mycket bra med, det är knappt hon finner sig i den lite löjliga balettutsyrseln. Men jobb som jobb och på vernissagedagen bjuder hon passande nog på Ballerinakex.

Liten översikt över galleriets högra del. Balettklänningen på stativ kommer från Crazy4Minis.

Det är som sagt generösa öppettider och trots att timmen är sen är det fortfarande öppet. Snart stänger Spa Atlantis, men du är alltid välkommen åter!

För några år sedan fick jag se ett dockhus som var gjort med "Rosa Bandet" som tema. Det var gjort som ett mysigt och mycket feminint spa och jag fick lust att göra något liknande. Jag har ju redan gjort ett stort dockhus som är ett fullt fungerande hem, nu kändes det roligt att ge sig i kast med ett hus för sinnenas njutning!

Huset är ett relativt billigt lekdockhus inköpt på Netto. Jag har målat om fasaden som var illskär och tagit upp takfönster, ett fönster på vänster gavel på andra våningen och byggt en inglasad veranda på bottenvåningens högra sida. Trappornas placering är ändrad också och det finns en dubbeldörr ut mot baksidan.

Välkomna in på en rundvandring!