Nuvarande projekt

Alltid något på gång!


Jag har numera oftast flera tittskåp som jag jobbar med samtidigt. Det är praktiskt, kör man fast i ett så kan man fortsätta med ett annat. Och ibland är det inte bara brist på inspiration som gör att inget händer, det kan fattas material, eller jag väntar på någon miniatyr som någon annan ska göra.

På den här sidan visar jag vad jag jobbar med för närvarande och när det är klart flyttar jag det till annan lämplig sida.

Norrlandshuset

I somras köpte jag ett gammalt vitrinskåp på loppis. Det ska jag inreda som ett lite ålderdomligt hus som ligger på landet, en fd gård som blivit olönsam och man har sålt korna och flyttat till stan. Möbler och annat fick stå kvar i huset och då och då återvänder gårdsfolket och firar semester. Geografiskt har jag placerat huset i Norrland eftersom några av möblerna som jag tänker bygga har förlagor som jag sett vid besök i Vilhelmina.

Köksskåp

Det här skåpet har sin förebild i ett hus som fungerat som boningshus till en fäbod, numera är det en sommarstuga. Ett hemsnickrat köksskåp som nån målat i en glad färg på 70-talet. Egentligen skulle det vara dörrar på överskåpet också, men jag skar mig så illa när jag skulle fälla in gångjärnen på underskåpets dörrar... Material som jag använt: "biltemapinnar". "provsmakningspinnar" och wellpapp (fyllning i dörrspeglarna).

Något om det som står på hyllorna:
Överst från vänster: Kaffekvarn som jag köpt på mässan i Helsingfors, skafferiburkar som jag gjort av glasrör och knappar bla. Kakburk, egenhändigt gjord av "kaviarplåt" och utskrifter från foton av min stora kakburk.
Mittenraden från vänster: "Höganäskrus från Minimalen, svarvat tårtfat köpt på slöjdmässan i Hjo, keramikkanna av Carol Mann.
Hyllan längst ned: Brödfat i luffarslöjd av Mona Malmqvist, svepask som är egenhändigt tillverkad på kurs hos Miniatyrmakarna.

I underdelen av skåpet står en "fusk-kakburk" samt plåtfat mm som alltsammans är målat i "Kockumsfärgerna".

På vedlåren ligger en riktig liten kniv, även den köpt på mässan i Helsingfors.

Början till en chiffonjé

Det här är början på en chiffonjé som jag ska ha i Norrlandshuset. Jag vill ha en chiffonjé som har två nischer så att ett par engelska hundar kan stå där.

Nu är chiffonjén nästan klar, men dekorationer på utsidan av klaffen fattas.

Öppen spis

Jag håller på med ett romantiskt tittskåp och till det har jag marmorerat en öppen spis som från början var vit.

Arbete pågår!