Tittskåp till andra

JULKORT -16 Det här gjorde i 3 upplagor, det första fick Kia när hon slutade som chef, det andra fick Boendestödsgruppen när jag slutade, och det tredje finns kvar hos mig än så länge.

BADHUSFRISÖREN -16 Hos Badhusfrisören har jag klippt mig i flera år. När Irene skulle överlåta sin salong fick hon det här lilla tittskåpet som är gjort i en makrillburk.

TILL LENA -15 En av de bästa chefer som jag haft fick det här lilla tittskåpet (gjort i en makrillburk) när våra vägar skiljdes. En ögonblicksbild från en utflykt.

MÅLLAS FOTVÅRD juni -14 Gjort på beställning av min fotvårdare Monica. Inte helt identisk med hennes mottagning, men med inspiration av färger och detaljer.

Till min goa arbetskamrat Maritha November 2013

Ett litet tittskåp till Vivianne -13 Vivianne utgör ena halvan av min värmländska supporterklubb och hon har länge förtjänat ett eget tittskåp!

Till Maude 2013 Maud utgör andra halvan av min värmländska supporterklubb.

Till ANDERS November 2012 Ett tittskåp som jag gjort på beställning som avtackningsgåva till min fd chef Anders. Allting utom gitarren, silverpokalen och rosorna är egentillverkat.

TILL MIKAEL oktober 2012 En gammal rumsfläkt fick bli ett litet rum med personliga saker till min bror Mikael när han fyllde 45 år.

TILL MARTIN oktober 2012 I en sammetsklädd låda med guldram som jag hittade på loppis gjorde jag och Martins döttrar ett familjeporträtt till Martins 35-årsdag.

ALVAS skåp 2012 Mitt syskonbarnbarn Ingrid ALVA Maria fick ett eget tittskåp när hon döptes 19/5 2012 i Alunda kyrka.

SUSANNES SKÅP -11 Susanne är en av mina många underbara vänner. När hon fyllde 50 år fick hon det här tittskåpet av mig. Det är gjort i en låda som ser ut som en bok med pärmar och på insidan av pärmen satte jag ett litet släktträd som Susannes dotter Caroline tecknat. Den gula grisen, en nyckelring från gamla PK-banken) finns med för att Susanne är lantbrevbärare. Sen är det familjefoton och en massa saker som kan förknippas med henne.

SOFIA och TOBIAS tittskåp 2011 Min systerdotter Sofia gifte sig 6/3 2010 med sin Tobias i Stockholm Stadshus. När deras son Carl hälsade på oss i somras föreslog han att jag skulle ge dem ett bröllopstittskåp. Tårtan är en begagnad såpbubbleflaska , bakom den finns ett ett foto på brudparet. En kylskåpsmagnet med Stockholms Stadshus målade jag vit och satte i bakgrunden.

ETT KAPELL TILL FONUS 2010 Begravningsbyrån Fonus har haft mitt tittskåpskapell i skyltfönstret länge, nu har de snart ett eget.

MARIE-LOUISES SKÅP 2009 Marie-Louise har vandrat med mig sedan 1983, i vått och torrt, både i verkliga forvandringar och i samtal om livet och vardagen. Tittskåpet som jag gjorde till henne blev självklart så blått det bara gick!

LEIFS SKÅP -09 Vår goa vaktmästare Leif på min arbetsplats har bestämt sig för att gå i pension.Jag har gjort ett tittskåp till honom som innehåller lite av det som han kan tänkas sysselsätta sig med i stället för att ge oss fenomenal service.

KARINAS SKÅP 2009 Till min söta arbetskamrat Karina som slutar och blir ordförande i Kommunal sektion 4 i Götene i stället.

GUNILLAS DÖRR 2009 Eftersom Gunilla inte kunde ta med sig den dörr där hela familjen dekorerat varsin spegel när hon flyttade fixade jag en minivariant och satte i en djup tavelram.

Helena kom in i mitt liv den dag jag bäst behövde en verklig vän att hålla i handen. Inredning av återvunnet material och Helenas egna tavlor i miniatyr.

Lasse har många gånger agerat vindskydd när det blåst för hårt. Han fick ett litet tittskåp med några av sina eget konstverk i miniatyr samt andra personliga detaljer. Stol av trådställningar till champangeflaskor. 2008

23/8 -08 döptes lilla Jilinne. Hon fick ett litet babyrum i rosa och silver. Familjefoton med mässingknappar som ramar, mobil och dragleksak av djurpärlor.

Ett vilsamt litet rum till min vän Lena som fyllt 50 år. Hunden Bea är på plats. Den fina smidesljusstaken som Lenas svärson Andreas gjort finns med som miniatyr. 2008

Min blodtryckssköterska Eva är den snällaste sjukvårdspersonal som jag stött på någonsin. Och eftersom hon dessutom skänkt mig material fick hon ett blodrött skåp med inredning av mycket sjukvårdsmaterial. Fåtöljer av medicinmuggar, bord av tandpetarburk. Dessutom en ljuskrona av en fiskekrok. 2008

Till lillasyster Christinas 50-årsdag. Högtalarlåda med möbler från Indiska. Miniatyrer av familjebild, målning på hennes hus samt hennes arbetsplats. En dalahäst eftersom hon har en stor sådan på golvet. 2008

Ett tittskåp till svärmor Mary i en gammal "Pellerins cocos-fett"-låda som Marys mamma haft som stopplåda. På golvet finns en miniatyr av lådan! Jag har haft en broderad bonad för ögonen när jag inredde den med diverse loppisfynd samt några miniatyrer som Mary själv bidragit med. 2008

Till storasyster Gun-Maries 55-årsdag. Högtalarlåda med möbler från Indiska. Miniatyrer av familjebilder samt vårt barndomshem. Övriga personliga detaljer är exempelvis reseminnen i miniatyr. 2008

Förutom att vara en alldeles förträfflig människa så har Götenes LSS-sköterska Angela haft vänligheten att ge mig en hel del material. Därför fick hon ett eget tittskåp där jag tillverkat nästan all inredning av företrädesvis sjukvårdsmaterial. Stolen är gjord av tungspatlar, vinflaskorna av engångssprutor. 2007

Min svärdotter Anna gör världens godaste tårtor! Jag gjorde en liten tårtbutik i en högtalarlåda. Tårtmontern och disken är färdigköpta, cafémöbeln är av återvunnet material och tårtorna är gjorda med olika slags korkar som grund. 2007

Min väninna Mary mer eller mindre beordrade mig att göra ett tittskåp till henne. Men så är hon också som en drottning och jag är hennes undersåte. Högtalarlåda som grund, färdigköpta möbler och Marys egna tavlor i miniformat på väggarna. 2007

Ett babyrum till mitt första barnbarn, lille Torsten. Tittskåp från Panduro, Lundbyvagga och en hund av okänd ras som målats för att likna Saga. 2000

Ett litet syrum till min mamma. Tittskåp och miniatyrer från Panduro 1997

Det händer då och då att jag gör ett tittskåp speciellt för någon person som verkligen förtjänar ett, och det är alltid uppskattat, i synnerhet om det är en total överraskning. Om det är ett lite större tittskåp (i tex en högtalarlåda) så kan prisvärda färdigköpta möbler passa bra kompletterade med personliga detaljer. Till ett litet IKEA-skåp gör jag lite mindre möbler av exempelvis medicinmuggar och tandpetarburkar. Alla små tittskåp som jag har givit bort har glaset fastmonterat från början, det gör att det inte är helt lätta att fotografera dem, det blir många knepiga speglingar.